Велосипед Броколі Бібліотека

Велосипеди, збереження енергії та броколі. Ось як! Не більше й не менше — ці ключові слова дають зрозуміти напрями дії публічної бібліотеки м. Арлінгтон, США щодо впровадження державної програми збереження екології.

Бібліотека підтримує статус Арлінгтона як міста, зручного для велосипедистів, заохочуючи своїх працівників діставатися до роботи на велосипеді та проводячи щорічний велотур 7 бібліотечних філій.

З метою збереження навколишнього середовища бібліотека зменшила рівень використання електроенергії на 43%, розмістила сонячні батареї на даху центральної бібліотеки, сприяє переробці паперу, пляшок, сонячних окулярів, мобільних телефонів, ламп та проводить щорічне арт-шоу перероблених предметів (це справді цікаво!).

Броколі символізує репутацію бібліотеки як лідера садівництва і городництва — тільки не падайте! Бібліотека проводить заняття з городництва, пропонує відповідні майстер-класи і передає свої врожаї Арлінгтонськомуцентру харчової допомоги.

До речі, а це мені знайоме — Хмельницька обласна бібліотека також впровадила прекрасний проект «Успішний дачник».

Велотури наші українські бібліотекарі також проводили, наприклад, Тернопільська обласна бібліотека для молоді впровадила чудовий проект «Cycling Librarian» (Бібліотекар-велосипедист). Є, чим пишатися.

Але що ж, просто wow! Ще раз вдалося здивувати, надихнути і довести, що для бібліотекарів нічого неможливого, ну просто не існує, якщо цього забагає екологічно свідомий читач-городник 😉

Оставьте комментарий